LED Nordic’s historia

”Vi startade LED Nordic, eftersom vi varken vill kompromissa
med ett miljövänligt inomhusklimat eller ”hyggen” i hjemmet.”

Skadliga biverkningar av stearinljus 

Visste du att stearinljus är en av de största klimatbovarna, som ger ifrån sig fler sotpartiklar än bilar gör på en hårt trafikerad väg? Nej? Det gjorde inte vi heller före Kim var på en resa i Fjärran Östern i 2015.Där såg han för första gången LED stearinljus, och tänkte ”Det här, det är smart”. Han tog ett sätt ljus med sig hem, visade dem för sina döttrar, som då bägge hade samma reaktion: ”De är fina, det är smart och det är miljövänligt.” Perfekt för allergiker, äldre som inte vågar ha levande ljus – och till alla de som bryr sig om ett bra inomhusklimat – inklusive vi själva.

Utsålt efter de 2 första månaderna

Då vi öppnade vår webshop hösten 2015 gick försäljningen lysande, och redan efter två månader hade vi sålt slut på alla exemplar av de då tre produkter vi hade i vår webshop. Det var fantastiskt att se att så många var intresserade av det nya, hälsosamma alternativet istället för äkta stearinljus. Ett slumpmässigt möte med LED stearinljus blev alltså startskottet till det som i dag är en fullvuxen webshop, inte bara med LED stearinljus, utan också andra miljövänliga produkter.

Ett tack till er

Vi kan heller inte tacka er nog: våra trofasta kunder som gör att vi går runt. Vi är så stolta över att så många av er har ljus för att skapa ”hygge” och samtidigt inte kompromissar med inomhusklimatet. Vi tror på att om vi tar de små stegen tillsammans, om vi njuter av de små ljusglimtarna i livet, ja – då blir det hela lite trevligare och bättre. Vad tror du?

Bästa hälsningar

Kim och Rikke

Far och dotter till både varandra och Led Nordic